Hot apple

Koktejly, bowle, domácí limonády a další nápoje, kde nestačí jen otevřít láhev

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Šéfkuchař 12. 1. 2006 22:02

Nějak se nám ochladilo, snad proto přijde vhod i tahle rychlá mňamka, která přijde vhod zejména když se člověk vrátí zmrzlý domů a potřebuje se zahřát.

(cca 2 porce)

1,5 jablka
mletá skořice, hřebíček, cukr
volitelně 5cl rumu ev. rozinky v rumu
volitelně 1 dl 100% jablečného džusu

Jablka se oloupou, půl jablka se nakrájí na velejemné kousky, to celé jablko tak na kostičky velikosti kostek v ananasovém kompotu.

V nerezovém případně skleněném hrnci se dá vařit cca. 4 dl vody (případně 3 dl vody + 1 dl jablečného džusu), dá se do ní ta jemně nakrájená půlka jablka, přidá se cukr, hřebíček a skořice (s tou opatrně - její nadměrné množství dokáže výsledek naprosto pokazit) a vaří se asi 5-6 minut, aby se jablko rozvařilo. Poté se přidá na kostičky nakrájené jablko a ještě se to celé asi minutu povaří. Vařit doporučuji pod pokličkou, pokud není k nalezení tak je třeba dolévat vodu, aby množství příliš nepokleslo.
Po ukončení varu lze přidat rum nebo rozinky v rumu, ale není to nutné. Hotové hot apple se rozdělí do hrnků, vyberou se hřebíčky a podává se. Podle chuti lze přisladit.

Na rozdíl od grogu je tohle skutečný nakopávač - kromě pocitu tepla dodá i rychlou energii. A ten rum tam vůbec není nutný, opravdu

(příspěvek z Pauza.cz, autor Slonik)
Šéfkuchař
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kuřátko 13. 3. 2006 23:10

horka hruska je lepsi ;)
kuřátko
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků