Recepty na správnou úpravu sójového masa.
Přpírava : plátky nasypeme do vařící vody, ve které je koření či masox. Vaříme 10-20 minut, poté slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu z plátků.
Úprava 1, Plátky na česneku :
1 balení sójových plátků, 300 g cibule, 100g hladké mouky, česnek, olej, sůl, pepř
přípravíme plátky podle zákl. předpisu, nakrájíme na jemno cibulku a orestujeme. Když je zlatavá, zaprášíme moukou, restujeme a zalijeme vývarem či vodou. Připravené plátky osmahneme na oleji a přidáme do šťávy, přidáme česnek, sůl, pepř a povaříme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Úprava 2, Plátky na zelenině a kari :
1,5 balení sójových plátků, 200 g mražené zeleniny, máslo, 150 ml smetany, kari koření, sůl
Plátky připravíme dle základního předpisu, výchladlé je pak zvolna opečeme na rozehřátém másle dozlatova. Poté je vyjmeme, do tuku přidáme zeleninu a dusíme. Přidáme kari koření, osolíme, promícháme,zalijeme smetanou a vaříme do zoustnutí.
Podáváme s rýží.
Úprava 3, Plněný hermelín :
sójové plátky, hermelín, máslo a tuk, trjobal (mouka, vajíčka + mléko, strouhanka)
Plátky připravíme podle základního předpisu, zchladlé orestujeme dozlatova ma másle. Hermelín rozhrojíme na 3-4 tenčí kolečka a sójové plátky vkládáme mezi ně. Obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme.
Podáváme s bramborami a/či zeleninou.