Kuřecí taštičky samosas

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 1. 2008 20:28

Jeden takovy indicky recept, co jsem vyzkousel, spatne to nebylo, jen priste trochu ubrat s palivosti, zena s tim mela trochu problem :)

Potřebné suroviny:

Na těsto
300 g hladké mouky, 1/2 lžíce římského kmínu (drceného), 1/2 lžíce mletého kardamomu, 1 lžička prášku do pečiva, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce jogurtu, 1 lžička mořské soli

Na náplň
300 g kuřecích prsíček, 250 g brambor, 250 g mraženého hrášku, 3 chilli papričky, 2 lžíce garam masaly, 1 lžíce hořčičných semínek, 1/2 lžíce soli, 1 svazek koriandru (jsem nemel cerstvy, tak jsem pouzil normalne suseny mlety...)

Postup:

Smícháme suroviny potřebné pro přípravu těsta a uhněteme...mělo by být vláčné, ale musel jsem ho ještě trochu ředit, v uvedených poměrech surovin se stále jen sypalo. Hotové těsto necháme půlhodinku odležet.

Kuřecí maso narájíme na malinké kousky, stejně tak i uvařené brambory. Maso napřed osmahneme na troše tuku, pak přidáme brambory, hrášek a chilli papričky (opravdu je zbavte seminek ;)). Pak dochutíme solí, hořčičnými semínky a garam masalou. Jo a koriandrem. Pak směs odstavíáme a necháme vychladnout.

Hotová náplň
Obrázek

Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka o průměru cca 12 cm. Ta překrojíme napůl a na polovinu těchto půlek dáváme připravenou směs. Okraje potřeme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody a přehneme, okraje důkladně spojíme.

výroba taštiček
Obrázek

Hotové taštičky vyvrovnáme na plech (nejlépe s voskovým papírem) a dáme péci do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme na střední liště asi 35 minut. V polovině pečení taštičky obrátíme.

jedna hotová taštička
Obrázek

Ja udělal ještě oproti receptu dresing dle vlastní fantazie, aby to nebylo tolik suché a trochu se srazila pálivost. Do bílého jogurtu jsem zamíchal trochu kardamomu, koriandru a curry.

...a na stole
Obrázek
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 1. 2008 22:18

Pěkné, moc pěkné ... zkusím co nejdříve - až skončí dieta ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Vinnetou1 11. 1. 2008 22:25

Vypadá to opravdu skvěle. Já bych asi skončil ale u té náplně. Bez chilli a trochu másla a to bych zbaštil. Jinak pokud si s tím dá někdo tu práci, dalo by se to hotové dobře brát i na cesty.
Vinnetou1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 12. 1. 2008 02:15

Slonik: tohle je dietni :) Trocha zeleniny, kureci maso.... ;)

Vinnetou: ano, je to docela dobre na cesty, drzi to tvar, da se to uchopit...a clovek to sni na dve kousnuti :)
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 12. 1. 2008 15:40

Hmm, vypadá to dobře :D až budu moct jíst, tak si to taky zkusím udělat, ale bez chilli ;)
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 1. 2008 17:19

caddy: ne dost dietní :-D. Ale příští týden do toho jdu. Garam masala se sice nekoná, čerstvý koriandr taky ne, ale nějak si poradím ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Caddy 12. 1. 2008 21:49

Cerstvy koriandr jsem taky nemel :) Garam masaly je dost....a da se bezne koupit pomerne :)

Spis me zajima, cim nahradim po vikendu krabi pastu v jednom receptu.... :)
Caddy
Návštěvník