Potřebné suroviny:
Na těsto
300 g hladké mouky, 1/2 lžíce římského kmínu (drceného), 1/2 lžíce mletého kardamomu, 1 lžička prášku do pečiva, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce jogurtu, 1 lžička mořské soli
Na náplň
300 g kuřecích prsíček, 250 g brambor, 250 g mraženého hrášku, 3 chilli papričky, 2 lžíce garam masaly, 1 lžíce hořčičných semínek, 1/2 lžíce soli, 1 svazek koriandru (jsem nemel cerstvy, tak jsem pouzil normalne suseny mlety...)
Postup:
Smícháme suroviny potřebné pro přípravu těsta a uhněteme...mělo by být vláčné, ale musel jsem ho ještě trochu ředit, v uvedených poměrech surovin se stále jen sypalo. Hotové těsto necháme půlhodinku odležet.
Kuřecí maso narájíme na malinké kousky, stejně tak i uvařené brambory. Maso napřed osmahneme na troše tuku, pak přidáme brambory, hrášek a chilli papričky (opravdu je zbavte seminek

Hotová náplň

Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka o průměru cca 12 cm. Ta překrojíme napůl a na polovinu těchto půlek dáváme připravenou směs. Okraje potřeme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody a přehneme, okraje důkladně spojíme.
výroba taštiček

Hotové taštičky vyvrovnáme na plech (nejlépe s voskovým papírem) a dáme péci do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme na střední liště asi 35 minut. V polovině pečení taštičky obrátíme.
jedna hotová taštička

Ja udělal ještě oproti receptu dresing dle vlastní fantazie, aby to nebylo tolik suché a trochu se srazila pálivost. Do bílého jogurtu jsem zamíchal trochu kardamomu, koriandru a curry.
...a na stole